h

Fractievoorzitter Annie van den Heuvel toont oprechte betrokkenheid

5 juli 2015

Fractievoorzitter Annie van den Heuvel toont oprechte betrokkenheid

SP raadslid Marian Bijvoet:

'Vaak vraagt men mij wat ik leuk vind aan het raadswerk. Ik kan dan genoeg dingen noemen, maar na afgelopen donderdagavond 2 juli 2015, na de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie, kan ik er weer iets aan toevoegen. Ik vond het een feest om te zien hoe onze fractievoorzitter Annie van den Heuvel zich in de slangenkuil van het politieke spel steeds uitstekend staande hield.

Annie van den Heuvel (foto) verdedigde de SP-standpunten met een combinatie van venijn, humor en oprechte betrokkenheid. Dat laatste was weer eens ver te zoeken bij veel andere raadsleden, die ik er regelmatig van verdenk meer met hun eigen profilering bezig te zijn dan het goed houden en beter maken van de stad Nieuwegein.

In deze laatste raadsvergadering ging het over de gemeentelijke financien. De jaarrekening over 2014 is aangenomen, evenals de voorjaarsnota 2015 (een soort financiele tussenstand). Ze zijn beide - na urenlange debatten - aangenomen.

Een amendement van de oppositie partijen haalde het niet. Dat ging om de reserve van 1,2 miljoen - die in 2014 is overgehouden van het Sociaal Domein - over te hevelen naar de Algemene Reserves. De SP vindt het belangrijk dat dit geld blijft staan voor de onzekerheden die er nog zijn gedurende dit jaar. Het blijkt dat Nieuwegein minder geld van het Rijk gaat krijgen voor de Jeugdzorg. Om te zorgen dat mensen niet tussen het wal en schip gaan raken is een reserve hard nodig. Als het geld in de Algemene Reserve zou belanden, kan het ook voor andere zaken dan de zorg gebruikt gaan worden. Dit was voor de SP een belangrijk punt.

De SP gaf ook aan het ronduit stuitend te vinden dat het onderwerp Sociaal Domein in de Voorjaarsnota klaarblijkelijk niet echt als prioriteit wordt gezien. 

Het college werd nog wel gecomplimenteerd met de gang van zaken rond Fort Vreeswijk en Buurthuis Feniks. Beide werden van een bijna onafwendbaar lijkende ondergang gered'.

Tekst: Marian Bijvoet, raadslid.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier