h

Dubbel en dwars

3 januari 2015

Dubbel en dwars

Foto: Emile Grivel
Zojuist ben ik thuis gekomen van weer een actie-ochtend in het stadscentrum (plein Cityplaza) met de altijd enthousiaste actiegroep van de SP afdeling Nieuwegein. Daar hebben we bij het winkelend publiek aandacht gevraagd voor de landelijke SP campagne 'Er is genoeg voor iedereen' (als we het maar eerlijk verdelen). 't Was vanochtend herfstig guur op Cityplaza. En ik raakte - koukleum als ik ben - tot op het bot verkleumd. Nu pas begin ik wat te ontdooien. 

Maar het was het waard! Al is het alleen maar om de jaloerse blikken van collega raadsleden van andere partijen te zien, die langs lopen en al dan niet een praatje komen maken. Je ziet ze afvragen: 'Hoe krijgen ze het bij de SP toch elke maand weer voor elkaar om zoveel actievoerders de straat op te krijgen, zelfs in weer en wind'. Ook zij weten immers donders goed dat het allang niet meer in Den Haag of in de gemeenteraadszalen gebeurt. Daar zijn de burgers allang massaal afgehaakt. Het is op straat waar de discussies worden gevoerd, waar de meningen worden gevormd en waar de mensen sympathie krijgen voor datgene waar je voor staat.

Foto: Harry Kemper

De boodschap dat er genoeg is voor iedereen als de tien procent allerrijksten iets meer willen delen, kwam vanochtend dan ook zeker over. Men begint in te zien dat het zo niet langer kan. Dat het niet de hardwerkende onder- en middenklasse mogen zijn die keer op keer een gedeelte van hun loon moeten inleveren, waardoor het bijna onmogelijk wordt om fatsoenlijk rond te komen. Ook mogen het niet de ouderen zijn die op hun oude dag gedwongen worden om elke euro drie keer om te draaien voor ze 'm kunnen uitgeven. Zij hebben het sociale stelsel opgebouwd en zien het onder hun ogen afgebroken worden.

Ik merkte vanochtend in de gesprekken dat de onvrede groeit en ik heb er alle vertrouwen in dat er met de huidige regeringspartijen, de PvdA en VVD, afgerekend zal worden bij de verkiezingen in maart voor de Provinciale Staten. En terecht, het is de hoogste tijd om de afbraak van Nederland te stoppen. 

Kortom: het was koud op straat maar het was het dubbel en dwars waard! 

Marian Bijvoet,
Gemeenteraadslid voor de SP. 

Foto: Emile Grivel

Reacties

Ook ik heb weer gemerkt en gehoord in de gesprekken met mensen dat er steeds meer mensen sympathie gaan hebben voor onze mooie SP!
Als we uitleggen waar wij voor staan en wat we doen gaan mensen toch nadenken en misschien wel stemmen op de SP! Ze zijn het huidige beleid (heel begrijpelijk) echt spuugzat! En daarvoor staan we er iedere maand, daar doen we het voor!
Harry Kemper, lid van actiegroep.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier